Nieuws

Gerben Dewinter

Naam: Gerben Dewinter

Geboortedatum: 04/09/2003 (eerstejaarsnieuweling)

Woonplaats: Voormezele

Bij de ploeg sinds: januari 2018

 

Wanneer heb je beslist om wielrenner te worden?

Ik koers al van bij de miniemen, sinds mijn achtste geloof ik. Voordien speelde ik voetbal, maar ik sloeg constant mijn voet om en had regelmatig last van krampen. Op aanraden van de dokter ben ik dan naar een andere hobby op zoek gegaan. En mijn oog viel al snel op het veldrijden, één van de populairste sporten in Vlaanderen. En die keuze heb ik me nog geen moment beklaagd. Later ben ik dan ook op de weg beginnen koersen en dat lukt me wel aardig. Ik doe het allebei graag en wil dan ook zo lang mogelijk de disciplines blijven combineren.

 

Wat vind je zo leuk aan het wielrennen?

In tegenstelling tot voetbal is het wielrennen toch eerder een individuele sport. Oké, je rijdt dan wel in een team, je ploegmaats zijn belangrijk en je hebt altijd mensen nodig die je steunen en voor je supporteren, maar je moet wel zelf trainen. Wie hard werkt, zal daar vroeg of laat voor beloond worden. Een mooie prestatie geeft een enorme voldoening. Daarnaast is het ook een heel gevarieerde sport. Vooral het veldrijden dan. Stroken door de modder, door het zand, bergop, bergaf,.... Het BK veldrijden in Koksijde bv. was gewoon een fantastische ervaring!

 

Hoe verloopt 2018 momenteel voor je?

Heet goed! Beter dan verwacht zelfs! Ik had vorig jaar nooit gedacht om eindwinnaar van de Vlaamse Cyclocross Cup bij de eerstejaarsnieuwelingen te worden. Een prestatie waar ik met veel trots op terugblik. Ik reed een constante winter en dan is dat een mooie bekroning. Ik kon dus al met een goed gevoel naar het wegseizoen toewerken en ook dit verloopt naar wens. In mijn eerste jaar bij de nieuwelingen wou ik vooral mijn koersen vlot kunnen uitrijden en dit gaat al aardig. Het blijft nog een beetje zoeken... Ik neem niet altijd de juiste beslissingen, maar ik blijf geduldig verder werken.

 

Zijn er renners waar je naar opkijkt?

Goh, niet echt. Ik heb respect voor elke renner, maar het is niet zo dat ik hevig sta te supporteren voor één man.

 

Waarom heb je gekozen voor Wielerteam Ieper?

Deze winter ging ik op zoek naar een nieuwe ploeg en na wat rondvragen bij andere renners kreeg ik alleen maar positieve dingen te horen over WT Ieper. Een echte vriendengroep waar er al eens gelachen mag worden. Dat is ook gebleken tijdens de Tour de la Basse-Meuse. De sfeer zat er ongelooflijk goed in tijdens deze tweedaagse. Ook onze ploegtraining op woensdagnamiddag is iets waar ik steeds weer naar uitkijk. Dat is een combinatie van fietsen en plezier maken. Zalig!

 

Wielerteam Ieper

Sander Gheysens

Naam: Sander Gheysens
Geboortedatum: 07/10/2001
Woonplaats: Westouter
Bij de ploeg sinds: 2016

Wanneer heb je beslist om wielrenner te worden?
Ik ben in 2016, als eerstejaarsnieuweling beginnen koersen. Dankzij mijn nonkel die een fervent fietser is. Vroeger reed hij ook in competitieverband, nu enkel nog voor zijn plezier. Maar hij gaat nog steeds hard vooruit hoor. Ik ging vaak met hem trainen en zo begon het ook bij mij te kriebelen. In mijn debuutjaar nam ik regelmatig deel aan de wedstrijden van het Criterium van de Westhoek en dat is eigenlijk een ideale leerschool voor beginnende renners.

Wat vind je zo leuk aan het wielrennen?
Alles! Ik besef ook dat ik niet dé topper ben, maar ik geniet enorm van het trainen en het koersen. Ik heb dit jaar al eens een training van 170km afgelegd. In mijn ééntje, maar het was wel plezant. Elke keer ik met vrienden kan trainen of koersen is voor mij eigenlijk een topmoment. Het is natuurlijk ook leuk als je een mooie prestatie kan leveren, zoals vorig jaar op het PK of in de Tour de la Basse-Meuse…. Het is gewoon een echte passie geworden en ik denk niet dat die snel zal overgaan. Stilzitten op de schoolbanken is eigenlijk niets voor mij. Ik zou heel graag prof worden. Dat zou een droom zijn die werkelijkheid wordt.

Hoe verloopt 2018 tot nu toe voor je?
Niet echt super. Door omstandigheden heb ik nog niet al te veel wedstrijden kunnen rijden. Ik had wat last van de rug en kende de laatste weken ook problemen met mijn materiaal. Maar mijn fiets staat ondertussen terug op punt en ook mijn rug is al een pak beter. Vanaf nu kan ik er volop tegenaan. Het doel is om mijn koersen vlot te kunnen uitrijden en elke week een tikkeltje beter te worden. Hopelijk kan ik dan na verloop van tijd mee de wedstrijd kleuren en wie weet eens voor de zege strijden. Daarvoor zal ik wel hard moeten blijven werken. Misschien dat ik nog eens een training van 180km afwerk. (lacht) Om helemaal klaar te zijn.

Naar welke renners kijk je nog op?
In de eerste plaats naar mijn nonkel. Hij is mijn grote voorbeeld. Bij de profs heb ik het vooral voor Sagan, een fenomenale renner, en Greg Van Avermaet. Twee jongens die altijd koersen en die top zijn in de Vlaamse klassiekers, de wedstrijden die mij het meeste aanspreken. En als het een massasprint wordt, supporter ik voor Marcel Kittel. Ik kijk er nu al naar uit om hem bezig te zien in de Tour de France. Vorig jaar was hij daar enorm sterk!

Waarom heb je gekozen voor Wielerteam Ieper?
Ik ben begonnen bij Wielerteam Ieper en die keuze heb ik mij nog niet beklaagd. Ik kwam er terecht in een echte vriendengroep! Het gaat er steeds ontspannen aan toe, maar we worden ook uitstekend begeleid. We kunnen steeds wel bij iemand terecht met onze vragen. Maar het belangrijkste is, dat het plezier altijd voorop staat, want koersen is gewoon het liefste dat ik doe!

Wielerteam Ieper

Onze peter Stan Dewulf

Stan Dewulf kort

Geboortedatum: 20/12/1997
Categorie: derdejaarsbelofte
Ploeg: Lotto Soudal U23
Ambities voor 2018: knallen in de Hel

Stan, je bent ondertussen al derdejaarsbelofte, wanneer ben je begonnen met koersen?
“Voor mij is het eigenlijk allemaal begonnen als laatstejaarsaspirant. Officieel mocht het nog niet, maar eind 2011 kreeg ik toch de toestemming om deel te nemen aan enkele wedstrijden van het criterium van de Westhoek bij ons in de streek. En die zijn goed mee gevallen. Een jaar later begon dan het echte werk bij de nieuwelingen. Een uitblinker was ik zeker niet, maar ik amuseerde me en ik reed in een ploeg met allemaal vrienden. Ik kijk nog steeds met veel plezier terug op mijn eerste stappen in het wielerpeloton, ,ook al kwamen mijn eerste zeges pas een tijdje later.”

Wat vind je dan zo leuk aan de koers?
“Goh, moeilijke vraag. Ik heb veel vrienden leren kennen in de koers. Ik heb al een groot stuk van de wereld leren kennen: ik heb een WK in Richmond meegemaakt, een EK in Estland, rittenkoersen in het buitenland,…. stuk voor stuk herinneringen om te blijven koesteren. En ik fiets ook gewoon graag! Als tweedejaarsjunior ben ik verliefd geworden op Paris-Roubaix. Zo noemen het ‘De Hel van het Noorden’, maar als ik daar ooit kan winnen, zal ik in de zevende hemel zijn.” “Het is natuurlijk niet altijd gemakkelijk. En dat wil ik jonge renners ook meegeven. Als het goed gaat, is het leuk, maar je moet er wel hard voor werken. Mensen letten vooral op je prestaties, maar vergeten soms wat je daarvoor moet doen. Hard trainen, vaak in combinatie met studeren. En er zijn ook tegenslagen. Zo heb ik zelf al twee keer mijn sleutelbeen gebroken. Dat zijn dingen die erbij horen. Koersen is een mooie, maar harde sport. Je moet er een passie voor hebben!”

Hoe verloopt 2018 voor je?
“Tot dusver heel goed. Al viel het seizoensbegin wat tegen. Ik sukkelde met een bacteriële infectie waardoor ik niet diep kan gaan in de koersen. Maar een weekje rusten deed wonderen, want sindsdien heb ik het goede gevoel terug te pakken. Ik won twee ritten in de Tryptique des Mont et Chateaux, verlengde mijn titel als West-Vlaams kampioen tijdrijden en werd 6de in mijn eerste Luik-Bastenaken-Luik voor beloften! Nochtans niet echt mijn soort koersen, want ik heb het meer voor de Vlaamse hellingen. Die topvorm wil ik nu doortrekken naar de Tour de Bretagne (een rittenkoers van 7 dagen waar hij vorig jaar 3de werd in de eindstand). En daarna komt mijn hoofddoel voor dit jaar er al snel aan: Paris-Roubaix! Daar wil ik op mijn best zijn.”

Je staat zelf op de drempel naar het profpeloton, kijk je eigenlijk nog naar iemand op?
“Toch wel hoor. Peter Sagan is een fantastische coureur. Het is ongelooflijk wat hij allemaal kan. En het lijkt ook zo simpel te gaan, maar ik ben zeker dat hij er ook hard voor moet werken. Daarnaast heb ik ook veel bewondering voor wat Wout van Aert dit voorjaar gepresteerd heeft. Wereldkampioen veldrijden worden en die lijn gewoon doortrekken naar de Vlaamse koersen… dat is heel straf! Een voorbeeld voor velen ook.

Waarom heb je gekozen voor Wielerteam Ieper?
“Omdat zij de enigen waren die me wilden (lacht). Neen, serieus nu. Ik heb me enorm geamuseerd bij WT Ieper. We waren een echte vriendengroep. Zelfs met het bestuur en de ploegleiders klikte het gewoon. En ook op de wedstrijden zat de sfeer er goed in. Er was geen druk en we kregen allemaal onze kans. Op jonge leeftijd is dat eigenlijk ideaal. Het plezier moet voorop staan en dat is bij Ieper zeker het geval!”

Wielerteam Ieper

Pannenkoekenverkoop

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Wielerteam Ieper opnieuw een pannenkoekenverkoop . We verkopen opnieuw heerlijke Beauvoordse Pannenkoeken ( 7 euro voor 1 KG ).

Bestellen kan tot en met 7 april bij alle renners en bestuursleden.

Wielerteam Ieper

Eerste interclub van het seizoen 2018

Met de GP Alfred Gadenne ter ere van de voormalige burgemeester van Dottenys voor beloften en EZC stond voor Wielerteam Ieper de eerste interclub van het seizoen 2018 op het programma. Bjorn en Björn hadden meteen de handen vol toen Jonas Vanhove een tiental km wedstrijd betrokken was bij een valpartij en zijn ketting vast zat tussen zijn voorblad en fietskader. Het kostte flink wat krachten om de staart van het peloton weer in het vizier te krijgen. Jammer genoeg zorgde de eerste beklimming van de Col de la Croix Jubaru te Mont Saint Aubert intussen net voor de eerste grote schifting in het peloton, waardoor heel wat renners in moeilijkheden raakten en het voor Jonas onmogelijk werd nog terug te keren in het peloton.

Dieter Liefooghe was aan zijn eerste wedstrijd toe sinds Zillebeke in augustus 2017 en kwam moest pas na die eerste beklimming afhaken. Ook zijn broer Frederic kwam terug in competitie na gezondheidsproblemen vorig seizoen. Hij haakte af in de aanloop naar Mont Saint Aubert, samen met belofte Jens Bruneel, die nog wat competitieritme mist.

Bij het ingaan van een tweede grote ronde waren Jeroen Huysser en Kenzie Boutté voorin vertegenwoordigd. Onder impuls van de sterke blokken Lotto-Soudal en EFC onstond een elite-kopgroep van een dertigtal renners die bij het ingaan van de plaatselijke ronden een voorsprong nam van meer dan een minuut op een drietal achtervolgers. Een fel uitgedund peloton, met voor Wielerteam Ieper enkel nog Kenzie Boutté, volgde dan op goed anderhalve minuut. Jeroen Huysser bevond zich dan in een volgende peloton van een dertigtal renners.

Na een regenbui in de slotronde werd de wedstrijd uiteindelijk gewonnen door Laurens Huys van Lotto-Soudal, voor Kjell Van Driessche en Julien Haeverbeke. Kenzie Boutté was nog verdienstelijk 65ste.

Wielerteam Ieper

Clubkampioenschap Meulebeke

Afgelopen zondag 18/02 nam Wielerteam Ieper deel aan de clubkampioenschappen te Meulebeke. Een week voor het echte seizoensbegin was dit dan ook een geslaagde test voor de club.

Bij de nieuwelingen werd Aiko Muylle 14de en is zo ook de nieuwe clubkampioen voor Gust Dewulf en Miel Verscheure. Nathan Castelain kwam jammergenoeg ten val en dit gelukkig zonder erge kwetsturen.

Matthew Deborggraeve reed bij de junioren een zeer knappe koers en zat de hele tijd in de kopgroep . Hierdoor werd Matthew dan ook clubkampioen voor Yaaron Logghe en Sander Dekien.

Ook de Beloften en Elite Zonder contract mochten in Meulebeke hun wedstrijd rijden en daar behaalden we meteen 2 schitterende resultaten na het rijden van een sterke koers. Kenzie Boutté werd met een 3de plaats clubkampioen voor Jeroen Huysser en Jonas Vanhove. Door de 6de plaats van Jeroen Huysser eindigden er zo 2 renners van Wielerteam Ieper in de top 10. Jens Bruneel werd clubkampioen bij de beloften.

Wielerteam Ieper

Ploegvoorstelling 2018

2018 betekent reeds het negende seizoen voor de club. Tijdens de ploegvoorstelling kunnen onze renners zich een eerste maal tonen in de nieuwe uitrusting.

De ploegvoorstelling vindt plaats op zaterdag 20 januari in Flanders Lodge te Ieper. Alle info via info@wielerteamieper.be of op 0498 04 40 84.

Wielerteam Ieper