Nieuws

Pannenkoekenverkoop

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Wielerteam Ieper opnieuw een pannenkoekenverkoop . We verkopen opnieuw heerlijke Beauvoordse Pannenkoeken ( 7 euro voor 1 KG ).

Bestellen kan tot en met 7 april bij alle renners en bestuursleden.

Wielerteam Ieper

Eerste interclub van het seizoen 2018

Met de GP Alfred Gadenne ter ere van de voormalige burgemeester van Dottenys voor beloften en EZC stond voor Wielerteam Ieper de eerste interclub van het seizoen 2018 op het programma. Bjorn en Björn hadden meteen de handen vol toen Jonas Vanhove een tiental km wedstrijd betrokken was bij een valpartij en zijn ketting vast zat tussen zijn voorblad en fietskader. Het kostte flink wat krachten om de staart van het peloton weer in het vizier te krijgen. Jammer genoeg zorgde de eerste beklimming van de Col de la Croix Jubaru te Mont Saint Aubert intussen net voor de eerste grote schifting in het peloton, waardoor heel wat renners in moeilijkheden raakten en het voor Jonas onmogelijk werd nog terug te keren in het peloton.

Dieter Liefooghe was aan zijn eerste wedstrijd toe sinds Zillebeke in augustus 2017 en kwam moest pas na die eerste beklimming afhaken. Ook zijn broer Frederic kwam terug in competitie na gezondheidsproblemen vorig seizoen. Hij haakte af in de aanloop naar Mont Saint Aubert, samen met belofte Jens Bruneel, die nog wat competitieritme mist.

Bij het ingaan van een tweede grote ronde waren Jeroen Huysser en Kenzie Boutté voorin vertegenwoordigd. Onder impuls van de sterke blokken Lotto-Soudal en EFC onstond een elite-kopgroep van een dertigtal renners die bij het ingaan van de plaatselijke ronden een voorsprong nam van meer dan een minuut op een drietal achtervolgers. Een fel uitgedund peloton, met voor Wielerteam Ieper enkel nog Kenzie Boutté, volgde dan op goed anderhalve minuut. Jeroen Huysser bevond zich dan in een volgende peloton van een dertigtal renners.

Na een regenbui in de slotronde werd de wedstrijd uiteindelijk gewonnen door Laurens Huys van Lotto-Soudal, voor Kjell Van Driessche en Julien Haeverbeke. Kenzie Boutté was nog verdienstelijk 65ste.

Wielerteam Ieper

Clubkampioenschap Meulebeke

Afgelopen zondag 18/02 nam Wielerteam Ieper deel aan de clubkampioenschappen te Meulebeke. Een week voor het echte seizoensbegin was dit dan ook een geslaagde test voor de club.

Bij de nieuwelingen werd Aiko Muylle 14de en is zo ook de nieuwe clubkampioen voor Gust Dewulf en Miel Verscheure. Nathan Castelain kwam jammergenoeg ten val en dit gelukkig zonder erge kwetsturen.

Matthew Deborggraeve reed bij de junioren een zeer knappe koers en zat de hele tijd in de kopgroep . Hierdoor werd Matthew dan ook clubkampioen voor Yaaron Logghe en Sander Dekien.

Ook de Beloften en Elite Zonder contract mochten in Meulebeke hun wedstrijd rijden en daar behaalden we meteen 2 schitterende resultaten na het rijden van een sterke koers. Kenzie Boutté werd met een 3de plaats clubkampioen voor Jeroen Huysser en Jonas Vanhove. Door de 6de plaats van Jeroen Huysser eindigden er zo 2 renners van Wielerteam Ieper in de top 10. Jens Bruneel werd clubkampioen bij de beloften.

Wielerteam Ieper

Ploegvoorstelling 2018

2018 betekent reeds het negende seizoen voor de club. Tijdens de ploegvoorstelling kunnen onze renners zich een eerste maal tonen in de nieuwe uitrusting.

De ploegvoorstelling vindt plaats op zaterdag 20 januari in Flanders Lodge te Ieper. Alle info via info@wielerteamieper.be of op 0498 04 40 84.

Wielerteam Ieper